Kilpailutietoa
Päivitykset
- To 10.9. klo 12: lisätty huomio esitäytetyistä varmistuslomakkeista (kts. ”Osanoton varmistus”).
- Kilpailunjohtaja Lauri Vuorinen (puh. 050 592 1383)
- Tuomarineuvoston pj. Anne Fröberg (puh. 040 096 2712)
Muut tiedustelut:
- Pääsihteeri Hanna-Kati Rasi (puh. 040 507 9815)
Kilpailupaikka
Yleisurheilun SM-viestit kilpaillaan la-su 12.-13.9.2020 Kotkassa, Karhulan keskuskentällä. Kilpailupaikan navigointiosoite: Urheilukatu 1, Kotka. Lisätietoja saapumisesta kilpailupaikalle.
Säännöt
Kilpailussa noudatetaan WA:n kansainvälisiä yleisurheilun kilpailusääntöjä ja SUL:n mestaruuskilpailusääntöjä. Mestaruuskilpailusäännöt sisältävät lukuisia tarkentavia sääntökohtia, joihin joukkueiden on tärkeää tutustua.
Lajiohjelma ja aikataulu
Kilpailun aikataulu on julkaistu TÄÄLLÄ.
Kilpailukanslia
Kilpailukanslia palvelee Karhulan vanhalla oikeustalolla (osoite: Karhulantie 38, Kotka). Kävelymatka urheilukentän pääportilta on noin viisi minuuttia.
Kilpailukanslia on avoinna seuraavasti:
- Perjantaina 11.9. klo 17.00-21.00.
- Lauantaina 12.9. klo 7.30-17.30.
- Sunnuntaina 13.9. klo 7.30-18.00.
Seuramateriaali
Seuramateriaali on noudettavissa kilpailukansliasta. Seuramateriaali sisältää joukkueittain lajitellut kilpailunumerot, varmistuslomakkeet, urheilija- ja huoltajakortit, käsiohjelmat sekä ennakkoon tilatut ruokaliput.
Jokainen urheilija saa joukkuemateriaalissa kortin, joka oikeuttaa ilmaiseen sisäänpääsyyn kenttäalueelle.
Ilmaisen sisäänpääsyn takaavia huoltajakortteja jaetaan seuroittain SUL:n ohjeistama määrä (2-10 korttia per seura, joukkueiden lukumäärästä riippuen; kts. ohje TÄÄLLÄ).
Kilpailunumerot
Kilpailijoilla on kaksi kilpailunumeroa, jotka kiinnitetään selkään ja rintaan. Numeroa ei saa taittaa eikä leikata.
Kilpailunumerot on kiinnitettävä ennen kokoontumispaikalle tuloa. Ilman kilpailunumeroa ei voi osallistua kilpailuun.
Huomioittehan, että kilpailunumero on lajikohtainen.
Osanoton varmistus
OSANOTON VARMISTUS ON EHDOTON EDELLYTYS OSALLISTUMISELLE!
Osanoton varmistus on tehtävä viimeistään 90 minuuttia ennen lajin alkua. Lajin alku tarkoittaa hetkeä, jolloin laji esiintyy ensimmäistä kertaa aikataulussa. Varmistuksia ei oteta vastaan yli vuorokautta ennen lajin alkua.
Osanoton varmistus tehdään kilpailukansliassa. Varmistus tehdään kirjallisesti erillisellä varmistuslomakkeella. Varmistuslomakkeesta jää varmistajalle tosite, joka tulee säilyttää kilpailujen ajan mahdollisten epäselvyyksien välttämiseksi.
Joukkueen juoksujärjestys vahvistetaan osanoton varmistuksen yhteydessä.
Käytämme esitäytettyjä varmistuslomakkeita, jotka jaetaan seuramateriaalin yhteydessä. Varmistuslomakkeen voi tulostaa myös TÄÄLTÄ. Varmistuslomakkeeseen on esitäytetty joukkueeseen ilmoitetut urheilijat. Jos joukkueen kokoonpanoon nimetään muita juoksijoita, heidät voi lisätä lomakkeen tyhjille viivoille.
Jos lajissa on alkuerät ja loppukilpailu, loppukilpailuun ei tarvitse tehdä uutta osanoton varmistusta. Jos kuitenkin joukkue haluaa vaihtaa juoksujärjestystä loppukilpailuun, on uusi osanoton varmistus tehtävä viimeistään 90 minuuttia ennen loppukilpailun alkua.
Joukkueen aloitettua kilpailun on sillä mahdollisuus vaihtaa kaikki neljä urheilijaa loppukilpailuun. Kolmen osuuden viesteissä vastaava määrä on kolme urheilijaa.
HUOM! Joukkuemateriaalin noutaminen EI ole sama asia kuin osanoton varmistus.
Osanotto-oikeus
Joukkueen juoksujärjestystä vahvistettaessa on huomioitava mestaruuskilpailusäännöissä esitetyt säännöt osanotto-oikeudesta:
- Urheilija saa osallistua samana päivänä vain yhden ikäluokan kilpailuihin (pl. kävelyviestit)
- Miesten ja naisten sarjojen viesteihin voi osallistua vuonna 2020 vähintään 14 vuotta täyttävä urheilija.
- Sarjoissa M/N 17-19 pitää vähintään yhden viestijoukkueen jäsenistä edustaa sitä ikäryhmää, jonka kilpailusta on kyse. Kaikkien juoksijoiden tulee vuonna 2020 täyttää vähintään 14 vuotta.
- 15-vuotiaiden sarjoissa pitää vähintään yhden viestijoukkueen jäsenistä kuulua 14- tai 15-sarjaan. Kaikkien juoksijoiden tulee vuonna 2020 täyttää vähintään 12 vuotta.
- Urheilija voi osallistua samaan lajiin vain yhdessä sarjassa. Tässä mielessä seuraavat lajiparit tulkitaan samoiksi lajeiksi keskenään:
- 4 x 400 m ja 4 x 300 m
- 4 x 800 m, 3 x 800 m ja DMR
- 4 x 100 m aj. ja 4 x 80 m aj.
Verryttelyalue
Verryttelyalueena toimii yleisurheilukentän vieressä sijaitseva tekonurmikenttä.
Kokoontumispaikka
Kokoontumispaikka sijaitsee urheilukentän pohjoispäädyssä, 200 metrin lähtöpaikan vieressä.
Kassien, laukkujen, reppujen tai vastaavien tuominen kokoontumispaikalle tai kilpailukentälle on kielletty. Kentälle on sallittua ottaa mukaan vain piikkaripussi ja juomapullo. Myös kaikkien elektronisten laitteiden vieminen kentälle on kielletty. Kokoontumispaikka ei ota säilyttääkseen urheilijoiden tavaroita.
Kokoontumispaikalla urheilijoille jaetaan muovipussit. Urheilija riisuu verryttely-asunsa lähtöpaikalla muovipussiin ja pussit toimitetaan järjestäjän toimesta varustepalautukseen.
Kilpailijoilla tulee olla yllään edustamansa seuran virallinen kilpailuasu. Asuissa esiintyvien mainosten tulee noudattaa WA:n sääntöjä (hyvän maun mukaiset).
Kilpailujalkineiden tulee olla sääntöjen mukaiset ja piikkareiden piikkien oikean kokoiset.
Huom! Kilpailussa valvotaan myös kesällä 2020 voimaan tullutta uutta WA:n kilpakenkäsääntöä. Lisätietoja: https://www.yleisurheilu.fi/uutinen/uusi-kilpakenkasaanto-heti-kayttoon-suomessa-pohjan-paksuus-rajattu-25-milliin-kestavyysjuoksun-ratamatkoilla-ja-maastossa/
Kokoontumispaikan aikataulu julkaistaan lähempänä kilpailua.
Varustepalautus, poistuminen ja mixed zone
Kilpailun jälkeen urheilijat poistuvat kentältä 300 metrin lähtöpaikan kohdalla olevan varustepalautuksen kautta.
Samassa paikassa sijaitsee myös mixed zone, missä medialla on mahdollisuus haastatella urheilijoita.
Pukuhuoneet ja peseytyminen
Pukuhuoneet sijaitsevat pääkatsomon sisällä. Pukuhuoneita saa käyttää vain ripeään pukeutumiseen ja peseytymiseen.
Hygieniasyistä johtuen turha oleskelu pukuhuoneissa on kielletty!
Naisille on varattu lisää peseytymistilaa uimahallin ryhmäpukuhuoneesta. Kulku uimahallin sivuovesta urheilijapassia näyttämällä
Lajikohtaisia lisäohjeita
- DMR-viestin osuudet: 1200 m, 400 m, 800 m ja 1600 m.
- Sekaviestin juoksujärjestys: mies-nainen-mies-nainen.
- Alkueriä käytetään vain pika- ja aitajuoksuviesteissä sekä 4 x 300 m viesteissä.
- Kävelyviesteissä on käytössä 60 minuutin ajanottoraja.
Jatkoonpääsy alkueristä
4 x 100 m ja 4 x 300 m:
Eriä | Q | q |
2 | 3 | 2 |
3 | 2 | 2 |
4 | 1 | 4 |
5 | 1 | 3 |
Jos alkueriä on kuusi (6) tai enemmän, juostaan kaksi tasa-arvoista finaalierää. Finaaliin pääsevät erävoittajat ja loput aikojen perusteella.
Aitajuoksuviestit:
Loppukilpailu juostaan kahtena eränä, joissa on mukana alkuerien kahdeksan nopeinta joukkuetta. Loppukilpailun tulokset ratkaistaan aikojen perusteella.
Protestit
Mahdolliset vastalauseet jätetään pääkatsomon takana sijaitsevaan tulospalvelupisteeseen.
Vastalauseet on jätettävä 30 min kuluessa kilpailun virallisen tuloksen julkaisemista. Vastalauseen jättämisen yhteydessä on maksettava protestimaksu (50 e), joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään.
Tulostaulu
Virallinen tulostaulu sijaitsee pääkatsomon takana, varastorakennuksen päädyssä (kts. aluekartta).
Ruuhkautumisen välttämiseksi pyydämme suosimaan kilpailun verkkosivuilta löytyviä live-tuloksia. Huomaa kuitenkin virallisen tulostaulun merkitys protestien jättämisen määräajalle.
Ensiapu ja lihashuolto
Ensiapupiste sijaitsee verryttelykentän vieressä, varastorakennuksen päädyssä (kts. aluekartta). Yhteys kilpailulääkäriin otetaan ensiavun kautta.
Ensiapupisteen vieressä lihashuoltoa tarjoavat myös XAMK:n naprapaattiopiskelijat. Samalla on mahdollisuus keskustella XAMK:n naprapaattiopinnoista.
Videovalvonta
Kilpailutapahtumia valvoo myös videotuomari.