SM-viesteissä panostetaan vastuulliseen tarjoiluun

Kotkan Karhulan viestijuoksun SM-kisoihin odotetaan yli 500 joukkueen myötä reilusti yli tuhatta urheilijaa. Tapahtuma on 20 vuoteen suurin Kymenlaaksossa järjestettävä yleisurheilukilpailu. Toimitsijoineen ja huoltajineen kaksipäiväisen kisarupeaman vaatimukset kilpailullisten aktiviteettien lisäksi mm. ruokahuollon toteuttamiseksi ovat merkittävät.

SM-viestiorganisaation ja Kotkamillsin yhteistyöllä tähdätään edistämään urheilutapahtumien vastuullisuutta yhdistäen paikallinen metsäteollisuuden innovaatio kansallisesti yhteen merkittävimmistä vuotuisista urheilutapahtumista. Yhteistyösopimuksen mukaisesti kilpailuissa käytetään Kotkamillsin kartongista valmistettuja tarjoiluastioita kuten kuppeja, lautasia ja tarjottimia.

Suuressa urheilutapahtumassa täysin kierrätettävät kartonkituotteet vähentävät muovin käyttöä ja siten syntyvän muovijätteen määrää huomattavasti. Käytetyt kartonkiastiat kerätään tapahtuma-alueella kierrätysastioihin, jolloin tuotteiden pääraaka-aine, puukuitu, voidaan tapahtuman jälkeen käyttää uudelleen kierrätyskuitumassan raaka-aineeksi.

”Ympäristöasiat ja kierrätys on pyritty huomioimaan tapahtumassamme erittäin kattavasti. Kotkamillsin kartonkituotteet ja niille tarkoitettu selkeä keräysjärjestelmä tukevat pyrkimystämme integroida ympäristöystävällisyys kaikkeen toimintaamme. Olemme ottaneet SM-viestien järjestelyissä lähtökohdaksemme ympäristölle syntyvän kuorman minimoinnin”, kertoo kilpailuorganisaation edustaja Hannu Vuorinen.

”Kotkamillsille SM-viestien tukeminen on tilaisuus tukea liikkumista ja terveellisiä elämäntapoja. On ollut ilo huomata, kuinka lämpimästi ympäristöystävälliset tuotteemme on otettu vastaan myös muissa suurissa tapahtumissa. Urheiluseurat ovat vastuullisuuskysymysten suhteen usein poikkeuksellisen valveutuneita, mikä on tehnyt yhteistyön rakentamisesta luontevaa”, kertoo Saila Kettunen, vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Kotkamillsilta.

”Innovatiivisella metsätaloudella on keskeinen rooli hiilineutraalin maailman rakentamisessa. Ekologisesti kestävää tulevaisuutta visioitaessa puukuitupohjaisten tuotteiden mahdollisuudet fossiilisen muovin korvaajina vaikuttavat lähes rajattomilta”, hän toteaa.

Astioiden kierrätyksen onnistuminen on kiinni meistä kaikista. Laitamme kapulan liikkeelle ja toivomme että kaikilla on halu jatkaa kapulan sääntöjen mukaista kulkua onnistuneen keräyskampanjan mahdollistamiseksi.

Tule tutustumaan muovia korvaavaan innovaatioomme Kotkamillsin teltalle.

Laitetaan hyvä kiertämään!

Lisätietoja:

Saila Kettunen
vastuullisuus- ja viestintäjohtaja, Kotkamills Oy
saila.kettunen@kotkamills.com
puh. 040 831 4763

Johanna Mäkelä
kuluttajapakkauskartonkien markkinointipäällikkö, Kotkamills Oy
johanna.makela@kotkamills.com
puh. 040 587  3018